Julkaisu

Näkemyksiä asiakaspalvelun ulkoistamisesta -tutkimus

22/8/2017

Nyt meillä on mielenkiintoista kerrottavaa! Teimme tutkimuksen asiakaspalvelun toteutuksesta suomalaisten yritysten liiketoiminnassa, keskittyen yritysten näkemyksiin asiakaspalvelun ulkoistamisesta. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan tutkimuksen tuloksiin, sillä ne tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen asiakaspalvelun ulkoistamisen nykytilaan ja tulevaisuuden suuntaviivoihin. Samalla voit pohtia, mikä on oman yrityksesi kanta asiakaspalvelun ulkoistamiseen, sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ja toisaalta myös ulkoistamiseen liittyviin ennakkoluuloihin.

 

Yksi suurimmista syistä tehdä tämä tutkimus oli kiinnostuksemme saada tietää, mitä eri alojen yritykset ajattelevat asiakaspalvelun ulkoistamisesta. Tutkimuksessamme selvisi, että jopa 55 % tutkimukseen vastanneista yrityksistä on harkinnut asiakaspalvelunsa ulkoistamista. Vastanneista yrityksistä 26 % on jo ulkoistanut asiakaspalvelunsa. Asiakaspalvelun ulkoistaminen ei tutkimuksemme mukaan ole vieras ajatus yritysmaailmassa ja yllättävän moni yritys on jo ulkoistanut asiakaspalvelunsa kokonaan tai osittain. Syiksi asiakaspalvelun ulkoistamiseen mainittiin esimerkiksi oman henkilöstön ajan säästäminen, kustannustehokkuus sekä laajemmat aukioloajat.

 

Asiakaspalvelun ulkoistaminen ei tutkimuksemme mukaan ole vieras ajatus yritysmaailmassa ja yllättävän moni yritys on jo ulkoistanut asiakaspalvelunsa kokonaan tai osittain.

Saimme selville myös, että uudet asiakaspalvelun kanavat kiinnostavat yrityksiä. Vastanneista yrityksistä 51 % on harkinnut uusien kanavien käyttöönottoa. Luku voisi olla suurempi, mutta se selittyy osin sillä, että osalla tutkimukseen osallistuneista yrityksistä on kokemuksensa mukaan jo käytössään kaikki asiakaspalvelun kanavat.

Jopa 48 % tutkimukseen osallistuneista kertoi arvostansa yrityksensä asiakaspalvelussa eniten laatua.

Asiakaspalvelualan asiantuntijoina meitä myös tietysti kiinnostaa, mitä yritykset asiakaspalvelussaan arvostavat. Kun tutkimukseen osallistuneet yritykset kertoivat arvostamiaan tekijöitä oman yrityksensä asiakaspalvelussa, nousi asiakaspalvelun laatu kärkisijalle. Jopa 48 % tutkimukseen osallistuneista kertoi arvostansa yrityksensä asiakaspalvelussa eniten laatua. Jopa hiukan yllättävästi vain 8 % tutkimukseen osallistuneista yrityksistä mainitsi arvostavansa yrityksensä asiakaspalvelun järjestämisessä matalia kustannuksia. Tämä viestinee siitä, että yhä useampi yritys on valmis panostamaan asiakaspalvelunsa laatuun.

Käy tutustumassa kaikkiin tutkimuksen tuloksiin ja lataa tutkimus ilmaiseksi täältä.

Laura
22/8/2017
Muut julkaisut

Uusimmat julkaisut

Osoite
Fredrikinkatu 41 A 8
00120 Helsinki
FINLAND

Ota yhteyttä vaivattomasti

Chatin löydät alakulmasta
> Vastaamme ma-pe 9 - 16

Seuraa meitä