Julkaisu

10 syytä ulkoistaa chat-asiakaspalvelu

16/3/2022

Joko sinun yrityksessäsi palvelellaan asiakkaita näppärästi chatissä? Chat on nykyaikainen ja asiakkaalle erittäin helppo palvelukanava, jossa asiakaspalvelija on tavoitettavissa juuri siellä missä asiakkaat ovat. Verkossa.

Chatin juju on siinä, ettei se ole niin muodollinen kommunikointikanava kuin esimerkiksi sähköposti. Tämä tekee asiakkaalle chat-palvelusta helposti lähestyttävän ja madaltaa asiakkaan kynnystä aloittaa keskustelu. Käytän alla olevassa esimerkkissä omaa kokemustani, jossa chatin helppous ja hienous tulee mielestäni hyvin esille.

Asiakas aloitti keskustelun kertomalla, että heidän yrityksellään on jo oma myynnin yhteyshenkilö yritykseen, mutta hän halusi vielä pikaisesti varmistaa asian X. Asiakas sai kysymykseensä vastauksen chat-palvelun kautta ja pystyi näin jatkamaan tilauksen viemistä loppuun. On huomionarvoista, että vaikka asiakkaalla oli jo oma yhteyshenkilö ja tämän yhteystiedot, koki hän silti helpommaksi ja vaivattomammaksi kysyä asiaa chatissa. Huomattavasti enemmän aikaa olisi kulunut sähköpostien vaihtoon tai soitteluun. Eikö olisikin?

 

Listaan nyt 10 syytä, miksi chat-palvelun ulkoistaminen mielestäni kannattaa.

   1. Asiakaskokemuksen parantaminen. Chat-palvelun avulla yritys on tavoitettavissa siellä, missä        asiakkaat ovat. Tyytyväiset asiakkaat tuovat lisämyyntiä.

   2. Asiakkaita palvellaan aina yrityksen näköisesti. Chat-asiantuntijat ja asiakaspalvelun ammattilaiset        perehtyvät yrityksen liiketoimintaan ja perehdytys tapahtuu yrityksen ehdoilla.

Chat-palvelun avulla yritys on tavoitettavissa siellä, missä asiakkaat ovat.

   3. Ulkoistetussa asiakaspalvelussa on valmiit kanavat ja välineet. Yritys valitsee näistä oman näköiset        palvelut ja tuotteet juuri omiin tarpeisiin sopiviksi, ja palveluntarjoaja tekee loput.

   4. Chat-palvelu on erittäin tehokas asiakaspalvelukanava, sillä asiakaspalvelijat voivat palvella useita        asiakkaita samanaikaisesti.

   5. Chat-palvelu voi keskittyä lisämyyntiin, myynnin tehostamiseen, asiakkaan neuvontaan tai vaikka        ainoastaan laadukkaan asiakaspalvelun tuottamiseen. Mikä parasta, chat-palvelu voi keskittyä        esimerkiksi kaikkiin edellä mainittuihin samanaikaisesti. Chat pystytään räätälöimään yrityksen        tarpeisiin sopivaksi.

   6. Chat-palvelun aukioloajat ovat joustavia. Asiakaspalvelu on mahdollista vuorokauden ympäri tai        tarvittaessa vaikka vain muutaman tunnin päivässä esimerkiksi ruuhkapiikkien aikana.

   7. Chat-palvelun ulkoistaminen keventää muiden asiakaspalvelukanavien kuormitusta ja on lisäksi        erittäin kustannustehokas vaihtoehto.

   8. Asiakaspalvelijoiden hyvä perehdyttämien takaa asiakaskokemuksen ja palvelun laadun        tasaisuuden. Tällöin asiakaspalvelijat pystyvät toimimaan samalla tavalla kaikkien asiakkaiden        kohdalla ja kaikissa tilanteissa, oli ruudun takana kuka tahansa asiakaspalvelija.

Helppo tavoitettavuus poistaa asiakkaalta oston ja asioinnin esteet.

   9. Helppo tavoitettavuus poistaa asiakkaalta oston ja asioinnin esteet. Chat-palvelun kautta asiakas        saa vastauksen kysymykseensä heti.

 10. Raportointi on tärkeä osa ulkoistettua chat-palvelua ja hyvän raportoinnin avulla asiakasyritys voi        myös kehittää oman yrityksensä toimintaa ja palveluja. Raportointia tehdään aina asiakasyrityksen        toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Raportoinnin avulla asiakasyritys on koko ajan tietoinen siitä,        mitä ulkoistetussa chat-palvelussa tapahtuu.

Harri
16/3/2022
Muut julkaisut

Uusimmat julkaisut

Osoite
Fredrikinkatu 41 A 8
00120 Helsinki
FINLAND

Ota yhteyttä vaivattomasti

Chatin löydät alakulmasta
> Vastaamme ma-pe 9 - 16

Seuraa meitä